Deltag i Forskningens Døgn 24. april 2024 UDSOLGT

LÆR OM STEMMEN
Den 24. april 2024 har vi inviteret en masse dygtige og virkelig søde stemmeforskere til byen, for at formidle deres forskning i børnehøjde som en del af Forskningens Døgn 2024.
Vi lover det ikke bliver kedeligt!

Fra Aarhus Universitet kommer forskere som arbejder med stemmegenkendelse og vi skal lytte både til unge og ældre og endda dyr, når vi via stemmen skal forsøge at bestemme, hvem det er, vi lytter til.
 
Fra Syddansk Universitet kommer mindst ligeså dygtige forskere og fortæller og holder workshop over emnet: "Brug din stemme". Vi skal lege med VR og igennem virtuelle øvelsesrum blive meget bedre til at tale og præsenterer foran forsamlinger.

Det er både sjovt, udfordrende og meget lærerigt.
BEGGE WORKSHOPS ER FULDT BOOKET, MEN DU ER VELKOMMEN TIL AT SKRIVE DIG PÅ VENTELISTE
Luk alle
Åben alle

Hvad siger din stemme om dig?

Menneskestemmen kommunikerer meget mere end bare ord.

Den udtrykker også talerens krop og kultur.

Udtalen af blot et enkelt ord kan give os information om talerens biologiske alder, biologiske køn, sociale køn, sundhed og endda sindelag.

Og selvom det måske virker fordomsfuldt, kan menneskestemmen også give os et stærkt indtryk af talerens etniske og regionale herkomst, seksuelle orientering, fysiske attraktivitet og moralske værdier.

Men det er ikke alt. Og der er andre stemmer end menneskestemmer. Udtryksfulde stemmer og stemmevariation findes overalt: i kommunikationen mellem mennesker, mellem dyr og mellem mennesker og dyr.

Denne workshop omhandler menneskestemmens forskellige sociale og biologiske dimensioner, men vi skal også analysere dyrestemmer.

Som deltager skal eleverne lytte til mange forskellige stemmer, men de får også mulighed for at lege med deres egen stemme og opdage, hvordan den produceres, og hvad de kan gøre med den!
NB Workshoppen kan afholdes på både dansk og (letforståeligt) engelsk, alt efter hvad der passer til jeres elever.

WORKSHOPPEN ER FULDT BOOOKET!

Tilmeld jer VENTELISTE her:

Læs mere om vores databehandling her https://www.struer.dk/om-kommunen/databeskyttelse/

Svedende håndflader. Hjertebanken. Og en klap der går ned.

At stille sig op og tale foran et publikum er snarere forbundet med nervøsitet end fornøjelse for de fleste. I hvert fald hvis ikke de har øvet sig først. På denne workshop skabes der gennem VR-teknologi et sikkert rum, hvor unge kan træne offentlig tale.

Workshoppen består af en introduktion til det at tale og hvad der skal til for at kunne tale foran andre.

Derudover består workshoppen af praktiske øvelser for teenagere. Eksempelvis en øvelse, hvor de står på scenen i et virtuel teater fylgt med tilhørere. Lyset i salen reagerer på volumen i deres tale: Kun når de taler højt, bliver hele salen og alle tilhørerne oplyst.

VirtuVoce kombinerer VR-scenarierne med stemmeanalyse baseret på data og forskningsbaserede, subjektive vurderinger af, hvornår taleren lyder nervøs, sympatisk, overbevisende eller noget tredje.

Virksomheden VirtuVoce begyndte at tage form i februar i år gennem Spin-outs Denmark-programmet, men forskningen bag løsningen går flere år tilbage.

Stifteren af VirtuVoce, Ïo Valls-Ratés fortæller: "Min ph.d.-afhandling handlede om virtual reality public speaking, så jeg har arbejdet på det i årevis. Og vi så meget positive resultater med unge. Lærerne, der testede det, var meget begejstrede" forklarer Ïo Valls-Ratés.

Workshoppen henvender sig primært til de store skolebørn fra 6. klasse og opad.

Workshoppen er FULDT BOOKET

Tilmeld jer VENTELISTEN her:

Læs mere om vores databehandling her https://www.struer.dk/om-kommunen/databeskyttelse/